Hobi

CADENCE İLE MERMER TEZGAH VE FAYANS BOYAMANIN PÜF NOKTALARI

ıslak zemin boyası

Banyo, mutfak, balkon, teras gibi alanlardaki fayanslar zaman içinde modası geçer, eskir ve kirlenir. Eskimiş fayanslar evde tadilat işi çıkmadan ekonomik olarak boyanıp, yenilenebilir.

Mutfak ve banyo fayanslarının boyanmasıyla ilgili akla en çok takılan soru, sürekli su alacak olan bu alanlarda boyanın uzun ömürlü olup olmayacağıdır. Cadence’in Ambiante ürününde bekleme süresine ve püf noktasına uyularak kullanışlı ve dayanıklı sonuçlar elde edilebilir. Aynı zamanda Hybrid Multisurface ile banyo mobilyaları da yenilenebilir.

Islak Zeminler İçin: Ambiante

Ambiante Water Resist Mat Akrilik Islak Zemin Boyası, yüksek tutunma gücüne sahip, uzun ömürlü, leke tutmayan, nano teknolojik formüllü ıslak zemin boyasıdır. Fayans, seramik, lavabo, küvet, banyo ve mutfak tezgahı gibi tüm ıslak zeminlerde kullanılılır. Boyaya boya katalizörü eklenerek su direnci artırılır, boyanmış yüzey, suya, darbelere, çizilmelere dayanıklı hale gelir.

Ayrıca muhteşem renklerinin sunduğu estetik görünümünün yanı sıra kaymaz ve kolay temizlenebilir bir yüzey sağlar. Bütün Cadence ürünleri gibi toksik madde içermez, sağlığa zararlı değildir. CE & EN-71 normlarına uygundur.

Fayans, seramik, lavabo, küvet, banyo ve mutfak tezgahı gibi ıslak zeminlerde muhteşem sonuçlar çıkaran Ambiante Islak Zemin Boyası ile adım adım boyama işlemi:

  1. Boya uygulanacak yüzeyi kirden, deterjan-sabun kalıntılarından, yağdan, tozdan arındırmış olmalıdır.
  2. Boya boyama kabına alınır, 250 ml boya için 1 adet (10 ml) katalizör boya eklenir.
  3. Eklenilen katalizör ve boya homojen bir şekilde karıştırılır.
  4. Geniş yüzeyler için kadife rulo fırça ile boyama yapılabilir.
  5. Ruloya boya yükleyip, fazlalığını attıktan sonra boyamaya başlanır.
  6. Her boyamada olduğu gibi ruloyu bastırmadan kendi ağırlığı ile boyama yapılmalıdır.
  7. Boya yüzeye dağıldıktan sonra boş ruloyu kendi ağırlığı ile tek yönde tarama işlemi yaparak boyanın yüzeyde iyice yayılıp oturmasını sağlanır.
  8. Boyama işleminin diğer katına geçmeden önce 4-6 saat beklenir.
  9. İstenirse düz renk ister stencil uygulaması yapılabilir.
  10. Verniğe ihtiyaç yoktur. Vernik uygulanmak istenirse 250 ml taş verniği 1 tane (10 ml) katalizör ekleyip uygulama yapılabilir. Uygulanan taş verniğin kemikleşme süresi 21 gündür.
  11. Uygulama sonrası ilk 2 gün su ile temastan kaçınılmalıdır ve 10 gün dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Cadence Ambiante Mat Akrilik Islak Zemin Boyası için Uygulama videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Mutfak ve banyoyu Ambiante ile yeniledikten sonra dolaplar ve mobilyalar Hybrid Multisurface ile uyumlu hale getirilebilir.