Hobi

CADENCE BOYA UYGULAMA TEKNİKLERİ İLE MÜKEMMEL SONUÇLAR ELDE EDİN

cadence boya

Pürüzsüz ve Homojen Bir Görünüm İçin İpuçları:

Cadence boya ile iç ve dış mekanlarda her türlü yüzeye boyama işlemi yapabilir ve uyumlu renk seçenekleriyle evinize modern bir dokunuş katabilirsiniz. Zımpara yapmaya gerek duymadan, elinize ilk kez fırça almış olsanız bile boyama kurallarına uyup püf noktalarına dikkat ederek pürüzsüz, kullanışlı ve uzun ömürlü sonuçlar elde edebilirsiniz.

Cadence Boya Ne Kadar Sulandırılır?

Cadence boya toksik madde içermeyen ve sağlığa zararı olmayan su bazlı boyalardır. Su bazlı boyaların kuruması içerisindeki suyun buharlaşmasıyla olur. Bu boyalar kullanıma hazır olarak satışa sunulur, genel olarak inceltmeye gerek yoktur.

Cadence Boya Kaç Kat Uygulanır?

Cadence’in geniş renk skalası ile boyama yaparken dönüştürdüğünüz renge göre ilk kat boyamada dalgalanma olması ve zeminin kapanmaması çok normaldir. Bu durum diğer katlarda düzelecektir. Açık renkten başka bir açık renge değişim yapıyorsanız iki kat boyama yeterli olacaktır ancak koyu renkten açık renge ya da açık renkten koyu renge değişim yapıyorsanız duruma göre üç ya da dört kata kadar boyama gerekebilir.

Cadence ile Boyama Nasıl Yapılır?

  • Boyama işlemine başlamadan önce boyanacak yüzeyin temiz, kirden ve tozdan arındırılmış olması gerekir.
  • Boyama işlemine başlamadan önce boya çalkalanır ve kullanılacak miktar boya kabına alınır.
  • Boyama yaparken geniş yüzeyler için rulo, ince ayrıntılı yerler için ise ipek uçlu fırça uygundur.
  • Rulo boyayı batırılır, fazlalılık atıldıktan sonra boyama yapılır.
  • Rulo bastırılmadan ve rulodaki boya bitene kadar ince tabakalar halinde ilk kat uygulanır.

Not: Eski renkten farklı bir renk ile yenileme yapılacaksa ilk kat boyamada dalgalanma olabilir ve zemin kapanmayabilir. Bu durum diğer katlarda düzelir. Sonraki kat için 24 saat beklenmelidir.

Cadence Boyadan Sonra Vernik Ne Zaman Atılır?

Boyayarak yenileyip dönüştürdüğünüz her tür yüzeyi dış etkilerden korumak, aşınmasını, deforme olmasını, nemlenmesini ve boyanın leke tutmasını önlemek için vernik uygulaması önemlidir. Boyamada seçmiş olduğunuz boyanın dokusu, nerede kullanacağınız ve nasıl bir sonuç görmek istediğinize göre vernik seçimi değişir. Vernikleme işleminde yüzeyde iz bırakmamak için rulo ve fırça seçimi de önemlidir. Ev dekorasyon ve mobilya yenilemelerinde vernik uygulamasına boya tamamen kuruduktan sonra yani yaklaşık 24-48 saat sonra başlanır. Genelde iki kat vernik uygulaması yeterlidir, katlar arası bekleme süresi 24 saattir. Islak zeminlere uygulanan taş verniğin kemikleşme süresi ise 21 gündür.

Vernik seçimi, vernik uygulaması ve hangi malzemelerin kullanılacağı ile ilgili videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=TlKLZkqksrQ

Cadence vernik uygulaması ve vernik kullanımı için blog yazılarını inceleyebilirsiniz.

https://youtu.be/TlKLZkqksrQ?si=3tUyNRZuLIWwKXfT