Hobi

CADENCE VERY CHALKY BOYA İLE KADİFE DOKUNUŞU

Cadence very chalky boya

Cadence very chalky boya, kadifemsi dokusu ve geniş renk paletiyle astar yapmadan ahşap yüzeylere yeni bir görünüm kazandıran, yenileme imkanı sağlayan su bazlı bir boyadır. Bu boyayla tüm yaşam alanları rengarenk, kadife dokunuşa sahip olur.

Very Chalky Boya Özellikleri ve Uygulaması

Very chalky boya, MDF kaplama, sunta ve vernikli yüzeylerde bile zımpara yapmadan tutunma özelliğine sahiptir. Katlar arası bekleme süresi daha kısadır. Zımpara yardımıyla eskitme işlemi ya da budak görüntüsü elde edilebilir. Bu boyalar eskitme çalışmalarında tercih edilir. Tek katta yüksek kapatıcılığa sahiptir. Bütün Cadence boyalarında olduğu gibi kokusuzdur, sağlığa zarar verecek toksik maddeler içermez.

Cadence Very Chalky Boya Çeşitleri

1-Very Chalky Home Decor Boya: Mobilya ve ahşap yüzeylerde kullanım için uygundur.  150 ml ve 500 ml olmak üzere iki boyu vardır.

2- Very Chalky Wash Effect Boya: Transparan bir boyadır. Uygulanılan yüzeyde doku kapanmadan transparan renklendirme yapar. Masif ve ham ahşap yüzeylerde ve polyester gibi ürünlerde renklendirme için kullanılabilir.

3-Best of Very Chalky Home Decor Set: Boyamalarda tercihe göre tek renk kullanılabilir. Ayrıca kombinlenen iki renk arasında Home Decor Wax kullanıp üzerine ikinci renk ile eskitmeler oluşturulabilir.

4-Very Chalky Home Decor Glass: Cam yüzeyleri boyamada hatta üzerlerine eskitme yapmada kullanılabilir. Boyama işleminden sonra vernik gerektirmez.

Cadence very chalky ultra mat kadife kadifemsi akrilik boya serisi ve uygulama videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

CADENCE VERY CHALKY BOYA İLE TASARIM FİKİRLERİ

Cadence Very Chalky Wash Effect Boya ile Eskitme Görüntüsü

  • Boyanacak mobilya yüzeyi tozdan arındırılmış olmalıdır.
  • Cadence very chalky home decor boyanın geniş renk yelpazesinden bir renk seçilerek boyama işlemine başlanır.
  • Boya iyice karıştırılıp, kullanılacak miktar boya kabına alındıktan ve ruloya iyice yedirildikten sonra mobilya boyanmaya başlanır. Rulo bastırılmadan ince tabaka halinde ilk kat uygulanır. Rulodaki boya bitene kadar boyama yapılır.
  • Cadence bu boyasında bekleme süresi 6-8 saattir. Bekleme süresinden sonra ikinci kat boyanabilir.
  • Zemin boyama işlemi bitip tamamen kuruyunca üstüne eskitme işlemi için home decor wax sürülür.
  • Home decor wax kuruduktan sonra üzerine alttaki renk tam kapanana kadar ikinci renk boya yapılır. Boya kuruduktan sonra eskitme aşamasına geçilebilir.
  • Eskitme işlemi yapılacak yer istenilen yoğunlukta vintage zımparayla tamamlanır.
  • Devamında vernikleme işlemi yapılabilir.