Hobi

CADENCE HYBRID MULTISURFACE İLE MERMER TEZGAH VE FAYANS BOYAMA NASIL YAPILIR?

Cadence Hybrid Multisurface

Doğrudan su ile teması olan tüm yüzeyler için Ambiante doğru bir tercihtir. Mutfak dolapları, banyo mobilyaları için Cadence Hybrid Multisurface boya ile yenilemek mümkündür.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı duvar fayanslarını boyarken katlar arasında 1 gün beklemektir.

Diğer önemli ayrıntı da bütün boyamalarda olduğu gibi boyanacak yüzeyin deterjan, sabun artığı, toz vb. şeylerden arındırılması ve tamamen temiz olmasıdır.

Boyanacak yüzeyin temizliğini yapıldıktan sonra aşağıdaki adımlar uygulanarak yenileme işlemine başlanabilir:

  • Boyama işlemine başlamadan önce boyayı güzelce çalkalanır.
  • Kullanılacak kadar boya boyama kabına alınır ve ruloya boyayı yükleyip fazlalığı atıldıktan sonra boyama işlemine başlanır.
  • Ruloyu bastırmadan kendi ağırlığınca hareket ettirerek boyama işlemini yapılır. Bastırarak boyama yüzeyde kabarcıklar oluşmasına neden olur. Bu şekilde bir görüntü oluştuğunda sünger zımpara ile toz alır gibi ince bir şekilde düzeltme yapılarak boyama işlemine devam edilebilir.
  • İlk kat boyamada dalgalanma olması ve zeminin kapanmaması çok normaldir. Diğer katlarda bu durum düzelir. Koyu renkler için genelde 2 kat, açık renklerde ise 3 kat yeterli olur.
  • Rulodaki boya bitene kadar boyama işlemini yapılır. Boya bitince tekrar rulo boyaya batırılıp boyama işlemine devam edilir.
  • İlk kattan 1 gün sonra ikinci kata geçilebilir. Yenilenen fayanslar üzerine son kat boyama işlemi bittikten 1 gün sonra stencil çalışması yapılabilir.
  • Boyama işlemi bitip boya tamamen kuruduktan 1 gün sonra Ultimate Glaze Sır Vernik uygulanabilir.

Boya Üzerine Mermer Görünüm Vermenin İpuçları

Cadence Hybrid Multisurface ile seramik, polyester, fayans, ham ahşap, mdf, tüm craft yüzeylerde rahatlıkla boyama işlemi yapılabilir. Bu yüzeylere daha sonra Cadence’in mermer boyası Marble efekt spreyi ile gerçek bir mermer görüntüsü vererek göz kamaştırıcı sonuçlar elde edilebilir.  Marble efekt spreyinin uygulama adımları:

  1. Uygulama yapılacak yüzey her boyamada olduğu gibi kirden, tozdan, nemden arındırılmış olmalıdır.
  2. 3 dk boyunca çalkalanan spreyi tek yönde savurarak doğal mermer görünümü verilebilir.
  3. Spreyleme işlemi 30-60 cm mesafeden yapılmalıdır.
  4. 15 dk sonra boya kuruduktan sonra vernikleme işlemi yapılabilir.

Cadence Mermer Sprey’in Uygulama videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.