Hobi

CADENCE KUMAŞ TRANSFER VE UYGULAMA İPUÇLARI

Cadence kumaş transferleri

Cadence kumaş transferleri, desensiz t-shirt, elbise, yastık kılıfı, bez çanta, perde ve masa örtüsü gibi ürünler üzerine uygulanarak, yeniden renklendirilebilir. Cadence kumaş transferlerinin kumaş kontur transfer, black & white fabric transfer veya kumaş varak transfer çeşitleri vardır. Güncel olarak yeni modeller çıkarılmaktadır.

Cadence kumaş transfer uygulama adımları şöyledir:
  1. Seçilen transfer üzerindeki fazlalıklar kesilebilir veya kumaşa uygun şekilde boyutlandırılabilir.
  2. Uygulama yapılacak kumaşa desenli yüz altta kalacak şekilde yerleştirilir.
  3. Buharsız ütü ile 1-1,5 dk dairesel hareketler ile baskı uygulanarak transfer üzerine ütüleme yapılır.
  4. Soğuduktan sonra transferin arka yüzü yavaşça kumaş üzerinden kaldırılır.
  5. Transfer uygulanan kumaş elde veya makinede 30 derece ısıda hassas yıkama yapılır.

Ayrıca kumaş varak transfer uygulaması yaparken deseni istenilen şekilde boyutlandırabilir ve transfer üzerine peçete koyarak buharsız ütü ile kumaş üzerine uygulanabilir.

Cadence kumaş transferleri uygulama videosunu izlemek için:

https://youtube.com/shorts/q7CayI_dNnA?feature=share

Kumaş varak transfer uygulama videosunu izlemek için:

https://www.youtube.com/watch?v=SY3kg7y6qN8

Rub-On Transfer ve Uygulama İpuçları

El sanatlarında yaygın olarak kullanılan Rub-On transfer, tasarım veya yazıları bir yüzeyden başka bir yüzeye taşımak için kullanılan bir tekniktir. Rub-on transfer, kolay uygulanabilmesi, farklı renk ve desen seçeneklerine sahip olması ve son derece estetik sonuçlar vermesi nedeniyle tercih edilir. Ayrıca diğer transfer yöntemlerine kıyasla daha az karmaşıktır ve yeni başlayanlar için erişilebilir bir seçenektir. Bu yöntem, bir çıkartma veya yapışkan arka plakası olmadan, tasarımı istenen yüzeye aktarmak için sürtme ve baskı yapma prensibine dayanır. Sanat eserlerine, el yapımı kartlara, günlükler ve ajandalar gibi kişisel eşyalara, mobilya ve ev dekorasyon projelerine şık ve benzersiz bir dokunuş katmak için kullanılan profesyonel bir transfer tekniktir.

Rub-On Transfer uygulama adımları şöyledir:
  1. Rub-On transfer uygulanacak yüzeye uygun şekilde kesilerek ayarlanır. Transferin arkasında yer alan yapışkan yüzeyin altındaki koruyucu bant yavaşça çıkarılarak yüzeye yapıştırılır.
  2. Yapıştırma sonrası spatula veya ahşap çubuk yardımıyla desenlere baskı uygulanarak desenin uygulanacak yüzeye aktarılması sağlanır.
  3. Bu aşamada tasarım yavaş ve düzgün bir şekilde hedef yüzeye aktarılır.

Rub-on transfer uygulama videosunu izlemek için:

https://youtu.be/nCxXs_Pc39M